Modern Stone Cabin In Northern Italy

This cabin in Northern Italy has been designed to be like an everyday home for a couple on the weekends. Inspired by the rustic remains of an old stone quarry, which is located in Northern Italy, the choice of materials gives the cabin timeless charm. One of the main wishes of the client is that the design is very simple, but full of clever planning and clever integration of materials and elements.

Envisioned for life and to enjoy time spent outside under the protection of the abundant brilliant Northern sky, this cabin has been crafted with ecological elements in mind. The untreated wood used for the facade integrates it into its surroundings, creating a subtle transitional space between indoors and out. Made of two separate houses, each equipped with a bathroom, a bedroom and an exercise room, this unique construction breathes new life into natural surroundings. On the outside, the building is covered with regional, Italian oak, while the walls are built in mortar and stone, hinting the interior design. The two houses unite a common pallet of materials, bringing out a “passionate contrast”, explain the architects. “A combination of practicality and pleasure define the house. In the living room we have a sliding wood-burning stove as the focal point; a feature that is evocative of the large shed roof,” say the architects. “In the bedrooms the wood walls and floors push the materiality to its natural state while in the bathroom one can just melt into a mirror, scratch article and feel like you’re sitting in the rainforest.” An “adventure for the real-life guest”, says the architects.”

Homeowner Bruno wanted to build his own cabin, but his needs and budget stood at the foundation for demolition. The materials had to be chosen carefully for their raw, natural appeal.

The roof is steel, finished in an unusual matte or titanium finish that allows you to appreciate the architecture without being distracted.

The house is essentially a squared steel grid structure set atop a concrete basement level.

An open pond features beneath the house’s roof, overlooking the pond and surrounding seating areas.

Bruno Boem’s philosophy for the cedar and glistening white exterior was simple and very effective, says the architect.

Even though it’s situated on a smaller footprint, it packs two bedrooms and a larger area for Grand Rep redevelopment.
G Relan, the creative mind at sees potential in every area and in this house, that idea is bountiful.

Grand Rep appreciates: “the grand proportions of this building call for inclusion of streetscape and rear yard, and an enhanced connection between the inside and outside. It is our goal to create a multiuse dwelling that reflects the character, desires and lifestyles of its residents.”
How many different ways do you think you could live in this contemporary house? Have you plans for expanding it further?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *