Tigre De Cristal Hotel And Resort, Artyom, Primorsky Krai In Russia

Seizing a place and following its basics in the fields of history and art, architecture and technology, architecture and technology are joined to create the Trigre de Cristal Hotel and resort, a combination of modern and Quebec-inspired architecture. Dubbed by designers Yannis Brissette and Yannis Shabraouz, the hotel is located in the “Bordeaux, France, Canada” and was recently renovated by Montreal-based studio Studio Lang Architecture. Originally built in 1930 and designed by Pierre-Yves Rochier back in exaggerating his Montreal apartment, it is still a unique space unreferenced in most of the surroundingParis flea markets and boutiques, says the expert who curated the unique interior for this Lebanon-based design firm.

The Trigre de Cristal hotel & resort was created in the imagination of architect Alexandre de Tritier who had all too many sketches and sketchy sketches, so an idea for his unique 3 pitch-up pavilion appeared. The shape of the building was inspired by an interpretation given by the ancient Roman god of the practice of 28th Century, the Greek masters.

“We were asked to design a hotel which could be utilising ‘The best’ things that would define the essence of our brand,” declared de Turet. “And we responded with soul and integrity,” he explains. The architect liked the original concept and had a clear concept and concept for the interior, using pallets as exposed bricks, suspended planks as red bricks, etc.

The sculptural staircase floats above the public garden where the private garden terrace is located. Within the concrete pavilion, the rooms are covered by a perforated facade with integrated plants, which allows natural light deep into the rooms.

The essence of the unique concept is portrayed inside but without being seen. The architect intention was to show an “incognito” feeling. This is how the villa was designed. The bedrooms adopt this idea where the experience is felt as soon as you enter. The bedrooms have concrete walls which allow natural light within every corner.

The Sonia, which is the client’s own, also incorporates concrete walls. The use of natural materials which complement the green envelope were the key to the beautiful balance between an open and spacious feel to the facades.”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *